Benodigdheden:

  1. Een vel standaard A4-papier
  2. Een vlakke en schone werkruimte

Stappen:

Stap 1: Kies je papier

Begin met het kiezen van een vel standaard A4-papier. Zorg ervoor dat het papier schoon en vrij is van scheuren of kreukels voor het beste resultaat.

Stap 2: Vouw het papier in de helft

Leg het vel papier voor je neer met de lange zijde naar boven gericht. Vouw het papier doormidden van boven naar beneden, zodat de bovenkant gelijk ligt met de onderkant. Zorg ervoor dat de vouw netjes en precies is.

Stap 3: Maak de eerste vleugel

Neem de bovenste hoeken van het papier aan de open zijde en vouw ze naar het midden toe, zodat de punten elkaar ontmoeten bij de vouwlijn die je in stap 2 hebt gemaakt. Zorg ervoor dat de randen netjes uitgelijnd zijn.

Stap 4: Vouw de tweede vleugel

Herhaal stap 3 aan de andere zijde van het papier, zodat je nu twee gelijkvormige driehoekige vleugels hebt aan beide zijden van de vouwlijn.

Stap 5: Maak de romp

Vouw het vliegtuigje nu doormidden langs de oorspronkelijke vouwlijn die je in stap 2 hebt gemaakt. Dit zal de vleugels stevig vastzetten en de romp van het vliegtuigje vormen.

Stap 6: Vorm de vleugeltips

Om stabiliteit aan je vliegtuigje toe te voegen, vouw je de uiteinden van de vleugels voorzichtig naar boven toe. Experimenteer met verschillende hoeken om te zien welke het beste werkt voor jouw vliegtuigje.

Stap 7: Test je vliegtuigje

Je papieren vliegtuigje is nu klaar om te vliegen! Houd het stevig vast bij de romp en geef het een zachte worp naar voren. Experimenteer met de kracht en de hoek van de worp om te zien hoe ver je vliegtuigje kan vliegen.

Tips voor het aanpassen:

  • Probeer verschillende vouwtechnieken en aanpassingen aan de vleugels voor verschillende vluchteigenschappen.
  • Voeg kleur toe aan je vliegtuigje door gebruik te maken van gekleurd papier of door het te versieren met stiften of potloden.
  • Als je vliegtuigje naar beneden duikt in plaats van recht te vliegen, probeer dan de vleugels iets naar boven te buigen voor meer lift.

Veel plezier met het maken en vliegen van je papieren vliegtuigje! Laat je creativiteit de vrije loop en zie hoe ver je jouw ontwerp kunt laten vliegen.

Terug
Bekijk per categorie
Meest bekeken