Benodigdheden:

  • 6 vellen papier van gelijke grootte (bij voorkeur vierkant)
  • Potlood
  • Liniaal
  • Optioneel: kleurpotloden, stiften of markers om je kubus te versieren

Stappen:

Stap 1: Voorbereiding van het Papier

Begin met het verzamelen van de benodigde vellen papier. Deze kunnen van elk type zijn, maar vierkante vellen werken het beste voor een perfecte kubus. Als je geen vierkante vellen hebt, kun je rechthoekige vellen gebruiken, maar zorg ervoor dat ze allemaal dezelfde afmetingen hebben.

Stap 2: Vouwen van de Eerste Zijde

Leg een vel papier voor je neer met de blanco kant naar boven gericht. Vouw de onderste rand naar de bovenste rand om een horizontale vouw te maken. Zorg ervoor dat de vouw scherp en netjes is.

Stap 3: Vouwen van de Tweede Zijde

Vouw nu de linkerkant van het papier naar de rechterkant om een verticale vouw te maken. Je zou nu een kruis moeten hebben waar de twee vouwen elkaar ontmoeten.

Stap 4: Diagonale Vouwen

Vouw het papier diagonaal van de ene hoek naar de tegenoverliggende hoek om een diagonale vouw te maken. Herhaal deze stap voor de andere twee hoeken. Nu zou je een X-vormige vouw op je papier moeten hebben.

Stap 5: Herhaal Stap 2 tot 4

Herhaal stap 2 tot 4 met de overige vellen papier totdat je in totaal 6 gevouwen vellen hebt, elk met een kruisvormige vouw.

Stap 6: Samenstellen van de Kubus

Plaats twee van de gevouwen vellen met de blanco kanten naar elkaar toe, zodat de kruisvormige vouwen elkaar overlappen. Schuif de vouwen van de ene kant in de vouwen van de andere kant. Herhaal dit met de overige vier vellen, totdat je een kubusvorm hebt.

Stap 7: Afwerking en Versiering (Optioneel)

Als je wilt, kun je nu je papieren kubus versieren met kleurpotloden, stiften of markers. Laat je creativiteit de vrije loop en geef je kubus een persoonlijk tintje.

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je eigen papieren kubus gemaakt zonder het gebruik van schaar en lijm. Nu kun je genieten van je creatie en pronken met je handvaardigheid. Veel plezier met knutselen!

Terug
Bekijk per categorie
Meest bekeken